Dress code - Priporočena oblačila

Majhni nasveti za Anin ples

 

Zaželjeno je, da gosti na prireditev pridejo v parih, dame v svečani večerni toaleti,
gospodje v fraku ("White Tie") ali smokingu ("Black Tie/Tuxedo").
Gospe in gospodje, so dobrodošli tudi v nacionalnih ali državnih kostumih.

Organizacijski odbor plesa si pridržuje pravico, da zavrne sprejem gosta na podlagi neustrezne obleke!

V nadaljevanju predstavljamo opise posameznih toalet.


Nekaj nasvetov

 

 

Majhni nasveti za popoln ples:

NA PLESIŠČU: Na ples lahko povabi tako gospod kot dama. Plesalec med plesom spremlja dogajanje na plesišču in varno vodi plesalko. Ples vedno prilagodi plesalkinim letom, znanju in spretnosti. Pri trčenju se opraviči on, čeprav ga je zakrivila plesalka. Po končanem plesu, plesalec pospremi damo za svojo mizo, ji pomaga, da sede, se rahlo prikloni in zahvali. Povabilo na ples lahko plesalka ali plesalec zavrne, vendar na prijazen in ljubezniv način. Potem, ko je gospod zaključil več plesov s svojo spremljevalko, bonton priporoča, da povabi na ples tudi ostale dame, ki sedijo za njegovo mizo. To prispeva k družabnosti in raznolikosti na plesišču.


ZA MIZO: Dama vedno sedi na desni strani gospoda. Če dama vstane, za kratek čas vstane tudi gospod ali pa to samo nakaže.
Telefoniranje z mobilnim telefonom pri mizi je prepovedano. Če že morate opraviti klic, protokol narekuje, da klic opravite na hodniku ali zunaj na terasi hotela. Sicer pa mobilniki ostanejo v hotelskih sobah ali pa so v hrambi na recepciji GH Rogaška.

V dvorani velja prepoved kajenja. Če želite kaditi, vas prosimo, da uporabite prostor za kadilce na terasi pred Kristalno dvorano. Tam so naprodaj tudi cigare.


 

Ne pozabite - 21. junij 2025!

Se vidimo...